+ الرد على الموضوع
النتائج 1 إلى 2 من 2

الموضوع: تشيز كيك من مطبخ منال العالم

  1. #1

    الحالة : Offline

    تاريخ التسجيل : Feb 2010

    المشاركات : 723


    المستوى: 37 [?]
    نقاط الخبرة: 1,096,501
    المستوى القادم: 1,209,937

    التقيم:10

    الجمانة is infamous around these parts

    تشيز كيك من مطبخ منال العالم



    تشيز مطبخ منال العالم

    تشيز كيك بطريقه منال العالم

    تشيز مطبخ منال العالم تشيز مطبخ منال العالم تشيز مطبخ منال العالم

    المقادير




    تشيز مطبخ منال العالم

    تشيز مطبخ منال العالم
    مقدار كافى لصينيه مقاس 26
    القاعدة
    بسكويت مطحون (ممكن مارى - دايجستيف- نايس بجوز الهند ) - رشه قرفه -ملعقتين كبار زبدة
    خليط الجبن

    400 جرام جبن كريمى (يمكن استبداله بالجبن الكيرى او المثلثات والقطعه منهم وزنها 15 جرام .....احسبى عدد القطع ) --كوب سكر -2 كوب كريمه لبانى سائله-- نصف كوب عصير فراوله مركز (فراوله مضروبه فى الخلاط باقل كميه ماء ممكنه ليكون ثقيل القوام )-ملعقه طعام جيلاتين بودرة تذاب فى القليل من الماء المغلى
    لزينه الوجه
    باكيت جيللى فراوله -او مربى فراوله مهروسه جيدا بالشوكه
    تشيز مطبخ منال العالم
    الطريقه
    لتحضير القاعدة
    يطحن البسكويت ويضاف له الزبدة السايحه والقرفه ويخلط جيدا ويرص فى قاع صينيه التشيز كيك اللى قاعدتها بتتفك
    يخبز فى الفرن لمدة عشر دقايق (بيعطى مذاق رائع ومحمص للقاعدة افضل من لما تكون مش مخبوزة)


    لتحضير خليط الجبن

    نخلط الجبن والسكر والعصير الثقيل القوام والجيلاتين والكريمه السائله معا بلالمضرب الكهربائى الى ان يغلظ قوامه قليلا
    يصب فوق قاعدة البسكويت ويدخل الثلاجه الى ان يتماسك قوامها -..حوالى خمس ساعات


    لتزيين الوجه

    لو حبيتى تزينى الوجه بالجيللى ...حضرى الجيللى بالطريقه المعروفه وصبيه فوق وجه الكيك بعد ماتماسكت ودخليها الثلاجه تانى ليتماسك الجيللى بس لاحظى ان الكيك يكون مالى الفراغات كلها من الجوانب علشان لما تصصبى الجيللى عليها ماينزلش لتحت من الفراغات دى
    لوهاتزينيها بالمربى
    اهرسى المربى جيدا بالشوكه علشان تبقى ناعمه
    فكى الكيكه من الصينيه وطلعيها بهدوء
    ضعى كميه المربى على الوجه بانتظام ودخليها الثلاجه لحين الاستخدام
    المقدار دة من منال العالم و دى مضبوط تماما ......هى دسمه جدا بس دى على اصولها
    لو عايزة الكيك سادة بيضاء من غير عصير .....شيلى العصير خالص واكتفى بالمربى من فوق
    لو مافيش عندك فراوله ممكن تاخدى قليل من بودرة الجيللى وتخفقيها مع خليط الكيك هاتعطى لون وطعم من غير ماتخفف قوام الكيك ...انا باعمل كدة


    جربوها هاتعجبكم جدا


    تشيز مطبخ منال العالم

    مواضيع ذات علاقة:


    المصدر: وصفات سهلة


    jad. ;d; lk l'fo lkhg hguhgl jad.K;d;


  2. #2

    الصورة الرمزية ام احمد

    الحالة : Offline

    تاريخ التسجيل : Apr 2010

    المشاركات : 394


    المستوى: 34 [?]
    نقاط الخبرة: 577,563
    المستوى القادم: 677,567

    التقيم:10

    ام احمد is on a distinguished road

    يعطيك العافية


+ الرد على الموضوع

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40